Energiemanagement

Na het werk tijd voor hobby, familie en vrienden

Langdurig, succesvol en bevlogen werken lukt alleen als je bruist van energie. Iedereen kent het volledig opgaan in een activiteit met bijhorend voldaan gevoel. Hoe fijn is het dan om aan de einde van de dag voldoende energie over te hebben om tijd te besteden aan hobby’s, familie en vrienden. 

De werkelijkheid is weerbarstig en laat een ander plaatje zien. Veel mensen kampen dagelijks met het gevoel bijna kopje onder te gaan. Ze slepen zich naar de bank wanneer ze thuiskomen van hun werk om vervolgens doodmoe in slaap te vallen. Na een veel te korte nachtrust worden ze onrustig wakker en vertrekken weer richting werk. Op weg naar een veel te vaak gestelde diagnose: burn-out.

Voldoende energie overhouden

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is hard werken niet de oorzaak van het opgebrand raken. Ook het idee dat stress per definitie slecht is, berust op een misverstand. 

Waar het om draait is dat er voldoende energiebronnen beschikbaar zijn om tegenwicht te kunnen bieden aan de eisen die worden gesteld. Door de waan van de dag vol met tempokoorts en afleidingen staan we niet altijd stil bij wat ons drijft, waar we energie van krijgen of juist helemaal niet. Zijn we überhaupt wel in staat om te kunnen ontspannen? Zo niet, hoe zouden we dit dan moeten doen?

Werken aan behoud van energie

WERKENDEMENSEN brengt individuele factoren op het gebied van taakeisen en energiebronnen in kaart en werkt op maat aan inzicht, bewustwording, verandering en behoud van energie. Onze trainings- coaching- en consultancy trajecten zijn ingericht om vitaliteit te waarborgen.  

Arsenaalplaats 33
6511 PD  Nijmegen
Telefoon: 024 675 13 54
Mail: info@werkendemensen.nlwebsite: www.werkendemensen.nl
K.v.K.: 09167015
BTW: NL8156.77.200.B.01
IBAN: NL94 KNAB 0254 9044 16

©2019/2020 WERKENDEMENSEN v.o.f.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram