Energiemanagement

Langdurig succesvol en bevlogen werken lukt alleen als je bruist van energie. Bijna iedereen herkent wel: het volledig opgaan in een activiteit met aan het einde van de dag het bijpassende tevreden gevoel en nog voldoende energie om te besteden aan dingen die je leuk vindt.

Helaas is de werkelijkheid vaak anders en kampen veel werknemers dagelijks met het gevoel van ‘bijna kopje onder’ gaan. Slepen ze zich naar de bank wanneer ze thuiskomen van hun werk om vervolgens doodmoe in slaap te vallen en gaan na een veel te korte nachtrust, onrustig wakker wordend weer richting hun werk. Op weg naar een inmiddels veel te vaak gestelde diagnose: burnout.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is alleen hard werken niet de oorzaak van het opgebrand raken bij medewerkers. Ook het idee dat stress per definitie slecht is berust op een misverstand. Waar het om gaat is dat er voldoende energiebronnen beschikbaar moeten zijn om tegenwicht te kunnen bieden aan de eisen die worden gesteld.

Door de waan van de dag vol met tempokoorts en afleidingen staan we niet altijd stil bij wat ons drijft, waar we energie van krijgen of juist helemaal niet. Zijn we überhaupt wel in staat om te kunnen ontspannen? Zo niet, hoe zouden we dit dan moeten doen?

WERKENDEMENSEN brengt de individuele factoren op het gebied van taakeisen en energiebronnen in kaart en werkt op maat aan inzicht, bewustwording, verandering en behoud van verandering.

Onze bijbehorende producten:

Carrièremanagement

Preventief verzuimmanagement