Nieuwe online cursus Vitaal Leiderschap voorkomt burn-outs

22 juni 2020

Ziekteverzuim, toenemende werkstress, leefstijl gerelateerde ziektes en lage betrokkenheid zetten duurzame inzetbaarheid van medewerkers onder druk. De nieuwe online cursus Vitaal Leiderschap van WERKENDEMENSEN brengt hierin verandering. De cursus leert je als leidinggevende burn-outs te voorkomen en een gezonde, optimale werksituatie te creëren. Het levert vitale medewerkers op die bijdragen tot het succes van de onderneming.

Stijl van leidinggeven bepaalt vitaliteit medewerkers

Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam toont aan dat het duurzaam tegengaan van burn-outs alleen iets oplevert als óók wordt geïnvesteerd in leidinggevenden.

De stijl van leidinggeven is bepalend voor de vitaliteit van medewerkers. Een leidinggevende kan sturen op persoonlijke ontwikkeling en omgaan met tegenslagen, met betere prestaties als gevolg. 

Wat Vitaal Leiderschap je leert

Veel managers kampen dagelijks met het vinden van een manier om de nadelige effecten van burn-out op de werkvloer te voorkomen. In onze online cursus Vitaal Leiderschap leer je aan de hand van theorie en praktische opdrachten voor je afdeling een anti burn-out strategie op te zetten.

De cursus verschaft inzicht in motivatie- en uitputtingsprocessen en je leert vaardigheden om een grondige analyse in de werkomgeving uit te voeren. Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig een burn-out analyse en strategie te formuleren en te implementeren

Doel van cursus

Doel van de cursus is om leidinggevenden een significante bijdrage te laten leveren aan bevlogenheid en vitaliteit van medewerkers. Hiermee ontstaat grip op (dreigend) burn-out gerelateerd verzuim.

Belangrijk om te weten

Als cursist sta je er niet alleen voor. Onder begeleiding van deskundige coaches met een managementachtergrond en vakgenoten werk je aan een eigen aanpak.

Voorafgaand aan de cursus vindt een intake plaats voor afstemming over de verschillende online contactmomenten met coach en andere deelnemers.

Inhoud cursus Vitaal Leiderschap:

  • Cijfers, achtergrond en theorie
  • Effectief communiceren
  • Reflectie op rol als leidinggevende
  • Creëren van draagvlak voor een veilige werkomgeving
  • Leren adviseren
  • Borging voorkoming burn-outs in organisatie
  • Reflectie met vakgenoten

Selecteer een datum en maak direct een afspraak.

Vitaal leiderschap ontwikkel je tijdens de online cursus van WERKENDEMENSEN.

Lees ook :

Inspirerende individuele- en groepscoaching

Arsenaalplaats 33
6511 PD  Nijmegen
Telefoon: 024 675 13 54
Mail: info@werkendemensen.nlwebsite: www.werkendemensen.nl
K.v.K.: 09167015
BTW: NL8156.77.200.B.01
IBAN: NL94 KNAB 0254 9044 16

©2019/2020 WERKENDEMENSEN v.o.f.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram